Uitzendkracht Overnemen


Voordelen van payroll

De payroll voordelen voor uw organisatie zijn afhankelijk van hoe uw organisatie er precies uit ziet. Bij elke unieke situatie biedt payrolling andere voordelen. U kunt zich laten informeren over de concrete voordelen in uw situatie door vrijblijvende informatie aan te vragen. Enkele voordelen van payroll:

• Niemand verplicht in vaste dienst na 3 contracten
• Geen verplichting tot doorbetaling bij ziekte
• Geen afdrachten aan UWV en fiscus
• Deskundige vraagbaak voor u en uw personeel
• Geen aangiftes loonbelasting
• Geen ziek- en herstelmeldingen
• Geen aansluiting Arbo-dienst
• Geen verplichtingen m.b.t. Poortwachter
• Direct alle kosten inzichtelijk

Het begrip Payroll

Het woord payroll is een Amerikaans woord. Het staat letterlijk voor \'loonlijst\'. Toen er steeds mee Engelse en Amerikaanse woorden in onze (zakelijke) taal gebruikt werden, is ook het woord Payroll een algemeen begrip geworden. In de loop van de jaren 80/90 is er een dienstverlening ontstaan rondom de term \"Payroll\". Doordat deze dienstverlening een focus legde op de loonlijst waarop het personeel stond, werd het onderscheid duidelijk. Er werden bedrijven gevormd die er op toegespitst waren om \'andermans\' personeel op de loonlijst te nemen, en daarmee de ondernemer veel personeelswerk te besparen. Deze vorm van uitbesteding is in het buitenland al veel langer gemeengoed. In Nederland is payroll pas vanaf 2004 niet meer weg te denken in het hedendaagse ondernemen.

Uw eigen payroll

Een veel gehoord gezegde luidt; \"Hoeveel mensen heeft die ondernemer op zijn payroll?\". De vraag is duidelijk; met het begrip payroll wordt geinformeerd naar het aantal werknemers op de eigen loonlijst van de ondernemer. De ondernemer stuurt het personeel aan, heeft alle personeelsrisico`s, contacten met de fiscus, risico`s en doet alle personeels administratie.

Payroll als loonadministratie

Een ander gezegde; \"Zij verzorgen onze payroll!\". Met het begrip payroll wordt een administratiekantoor bedoeld die de loonadministratie verzorgt. Hierbij stuurt de ondernemer nog steeds het personeel aan, heeft het

Payroll dienstverlening

Derde gezegde; \"Ons personeel staat bij PRO op de payroll.\" Pas hier wordt het begrip payroll bedoeld als in payroll dienstverlening. Het personeel van de één, staat op de loonlijst van de payrolldienstverlener
Ontvang binnen 1 werkdag informatie per post of e-mail.

Laat u terugbellen